Risotto recipe

Risotto is my one of my all time food crushes and so today having the day off, I decided to try my favorite recipe by Jamie Oliver. While risotto does require your attention, once you get the basic formula down, you can make any number of varieties. 


Τα ριζότο είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και σήμερα έχοντας ρεπό, αποφάσισα να δοκιμάσω την αγαπημένη συνταγή για ριζότο του Jamie Oliver.
Ενώ το ριζότο απαιτεί τη προσοχή σας, μόλις μάθετε τη βασική συνταγή, μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές.

What you'll need / Τι θα χρειαστείτε

  • 1 ltr organic stock / 1 λίτρο ζωμό
  • 1 small knob of butter / 1 κομματάκι βούτυρο
  • 2 tablespoons olive oil / 2 κουτ. σουπας ελαιόλαδο
  • 1 large onion, finely choped / 1 μεγαλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 cloves garlic, finely choped / 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 head celery, finely choped (I didn't have celery but I used peppers and zucchini) / Μισή σελινόρριζα, ψιλοκομμένη (εγώ δεν είχα οπότε έβαλα πιπεριές και κολοκυθάκια)
  • 400gr rice / 400 γραμ. ρύζι
  • 2 glasses dry white wine / 2 ποτήρια ξηρό λευκό κρασί 
  • sea salt / αλάτι 
  • freshly groundblack pepper / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 knob of butter / 1 κομματάκι βούτυρο
  • 90 gr Parmesan cheese freshly grated / 90 γραμμ.παρμεζάνα
............................................................................................................

How to make it:
  • Heat the stock. In a separate pan, heat the olive oil and butter, add the onions, garlic and celery, and fry very slowly for about 15 min without colouring.When the vegetables have softened, add the rice and turn up the heat.
  • The rice will now begin to lightly fry, so keep stirring it. After a minute it will look slightly translucent. Add the wine and keep stirring.
  • Once the wine has cooked into the rice, add your first ladle of hot stock and a good pinch of salt. Turn down the heat and keep adding ladlefuls of stock, stirring and almost massaging the creamy starch out of the rice, allowing each ladleful to be absorbed before adding the next. This will take around 15 minutes. Taste the rice — is it cooked? Carry on adding stock until the rice is soft but with a slight bite. Don't forget to check the seasoning carefully. If you run out of stock before the rice is cooked, add some boiling water.
  • Remove from the heat and add the butter and Parmesan. Stir well. Place a lid on the pan and allow to sit for 2 minutes. 
....................................................................................................

Πως να το φτιάξετε:
  • Ζεσταίνετε το ζωμό. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλερι και τα τσιγαρίζετε για 15 λεπτά. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτετε το ρύζι και δυναμώνετε τη φωτιά.
  • Το ρύζι θα αρχίσει τώρα να τηγανίζετε ελαφρά, έτσι συνεχίζετε να το ανακατεύετε. Μετά από ένα λεπτό θα αρχίσει να γίνεται διαφανές. Προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε συνεχώς.
  • Μόλις το ρύζι έχει μαγειρευτεί στο κρασί, προσθέτετε μια κουτάλα ζωμό και μια πρέζα αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό και να ανακατεύουμε έως ότου σωθεί. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 15 λεπτά.. Γευτείτε το ρύζι και συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό έως ότου μαλακώσει το ρύζι. Αν σας τελειώσει ο ζωμός προτού μαγειρευτεί το ρύζι, προσθέστε βραστό νερό.
  • Κατεβάστε το από τη φωτιά, προσθέστε βούτυρο και παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε ένα καπάκι στο τηγάνι κι αφήστε το να καθίσει λιγάκι.

Buon appetito!!!

For the nutritional information of the recipe and for other delicious recipies as well visit Jamie Oliver's site.
Για τις διατροφικές πληροφορίες της συνταγής και για άλλες νόστιμες συνταγές επισκεφτείτε τη σελίδα του Jamie Oliver.
Share :

No comments:

Post a Comment